SPK / MEK 22.01.2024

Vierailu Merimieseläkekassaan 22.01.2024

Merimies eläkekassan varatoimitusjohtaja Marina Paulaharju oli kutsunut HLY vierailulle 22.01.2024 kl 14:00. Toimitusjohtaja Jari Puhakka ja Marina ottivat meitä vastaan, kun ja toivottivat tervetulleeksi. Ensin oli kahvitarjoilua ja siinä samalla sitten me esittelimme itsemme Jarille ja Marinalle. Marina oli tuttu monelle koska on ollut 27 vuotta MEK:n palveluksessa, mutta Jari ei ollut tuttu monelle koska on aloittanut MEK:llä 2019 sijoitusjohtajana ja vuodesta 2021 sitten toimitusjohtajana.

Kahvin ja esittelyn jälkeen Jari Ja Marina esittelivät MEK:n toimintaa ja kertoivat miten tulevaisuus näyttää. Tällä hetkellä kaikki näyttää ihan hyvältä mutta johtuen että valtio joutuu leikkaamaan budjettiaan tulevaisuudessa aika paljon niin se saattaa myös iskeä MEK:n toimintaan.

MEK:n omavaraisuus on kuitenkin korkea ja sijoitukset tuottavat aika hyvin, ja sillä voidaan rahoittaa sen osuuden mitä ei saada kerättyä vakuutusmaksuina, eikä Jari sekä Marina nähneet, että lähitulevaisuudessa olisi mitään vaaran merkkejä ilmassa.

Puheenjohtaja luovutti yhdistyksen viiri muistoksi meidän vierailustamme. Yhdistyksen viiri oli joskus aikaisemmin luovutettu heille, mutta johtuen että he ovat muuttaneet 2019 niin kukaan ei oikein tiedä missä se on. Nyt lupasivat pistää tämän uuden selliseen paikkaan, että se säilyy. He kutsuivat meidät joskus toiste kahville ja silloin tarkistetaan, että se on heillä tallessa.

13 jäsentä osallistuu vierailuun, ja tilaisuus oli erittäin lämmin ja mukava. Muutama jäsen jäivät varmaan pois sään takia.

Besök till Sjöman pansions kassan 22.01.2024

Sjömans pansions kassans vice verkställande direktör Marina Paulaharju HSF på besök 22.01.2024 kl 14:00. Verkställande direktör Jari Puhakka och Marina tog emot oss, och önskade oss välkomna.

Först var det kaffe bjudning och på samma gång presenterade vi oss för Jari och Marina. Marina var bekant för många för hon har varit anställd i SPK i 27 år. men Jari var inte bekant för många för han har börjat i SPK 2019 som placerings chef och från år 2021 som verkställande direktör.

Efter kaffet och presentationen berättade Jari och Marina om SPK:s verksamhet och berättade hur framtiden ser ut. För tillfället ser alltid riktigt bra ut men på grund av att staten måste skära på budjeten i framtiden ganska mycket, så kan det ochså verka på SPK:s verksamhet.

SPK:s självförsörjing är ändå ganska hög och placeringarna inhämtar ganska bra, och med dem kan man finansiera den del som inte kan inhämtas med försäkrings premierna, och Jari och Marina såg inte att det är några tecken på fara i den nära framtiden.

Ordförande överlät föreningens standard till minnet av vårt besök. Föreningens standard har någongång förr överläts åt dem, men på grund av att de har flyttat 2019 så ingen viste inte riktigt var den är. Nu lovade de att sätta den på en sådan plats att den förvaras. De inbjöd oss en annan gång på kaffe och då kontrolerar vi att en är hos dem.

13 medlemmar deltog i besöket, och besöket var mycket varmt och trevligt. Några medlemmar blev säkert bort på grund av vädret.

Stig Sundberg

Puheenjohtaja/ Ordförande