Captain’s Dinner 22.05.2019

Captain`s dinner Turku 22.05.2019
Turun Yhdistys järjesti 22.05.2019 Captain`s dinnerin Turussa S/S Borella. Tilaisuuteen osallistui 111 henkilöä, ja se oli jo niin paljon ettei kovin paljoa enempää olisi mahtunut. 64 merikapteenia oli paikalla ja on varmasti aika harvinaista, että näin monta on yhtä aikaa samassa tilaisuudessa.
Tilaisuus alkoi Coctaililla Manöver-baarissa ja sen jälkeen siirryttiin illalliselle Kristina-ravintolaan.
Helsingin yhdistyksestä osallistui 12 henkilöä, 8 jäsentä ja 4 vaimoa, ja näin ollen Helsinki oli taas hyvin edustettuina.
Tilaisuuteen osallistui henkilöitä Rauman, Tamperen, Oulun ja Kuopion yhdistyksistä. Tämä oli varmasti ensimmäinen kerta yhdistyksien historiassa, kun näin monta päällikköyhdistyksien jäsentä oli samassa tilaisuudessa ja tämä kertoo siitä, että tarvetta tällaisiin tilaisuuksiin on olemassa.
Merimaileja tuli varmasti illan aikana todella paljon, ja moni muisti varmasti lämmöllä jotain hauskaa satamaa missä laiva viipyi vähän kauemmin. Ja kun lämpötila S/S Borella oli aika korkea, niin tuli varmaan mieleen ajat jolloin laivoissa ei ollut ilmastointia, mutta ei se haitannut tahtia ollenkaan.
Ruoka ja juoma oli todella hyvää ja tarjoilu oli myös hyvää vaikka suurin osa tarjoilijoista oli harjoittelijoita.
Puheenjohtajien pöydässä keskusteltiin siitä, että miten tätä jatketaan ja tultiin siihen tulokseen, että ensi vuonna järjestetään Helsingissä ja HLY ottaa siitä vetovastuun. 
Nopean kyselyn perusteella kiinnostusta näyttää olevan niin paljon että tilaisuus järjestetään Helsingissä ensi toukokuun lopulla. 
Koska kyseessä on kuitenkin aika iso tilaisuus, niin ei oikein voi jättää yhden yhdistyksen harteille kaikkea. 
Helsinki ja Turku ovat kuitenkin suurimmat yhdistykset, ja näille yhdistyksillä tulee varmasti olemaan suurin vetovastuu näiden tilaisuuksien järjestämisessä.
Captain`s dinner Åbo 22.05.2019
Åbo föreningen ordnade 22.05.2019 en Captain`s dinner i Åbo på S/S Bore. Vid tillställningen deltog 111 personer och mycket mer hade det inte rymts. 64 sjökaptener var på plats och det är säkert ganska ovanligt att så många är på samma tillställning.
Tillställningen började med Coctail i Manöver baren och efter det förflyttafe vi oss till middagen i Kristina restaurangen.
Från Helsingfors föreningen deltog 12 personer, 8 medlemmar och 4 fruar. och på det här viset var Helsingfors fint representerat.
I tillställningen deltog personer från Raumas, Tammerfors, Uleborgs och Kuopios föreningar. Det var säkert första gången i föreningarnas historia som som så här många befälhavare föreningar var vid samma tillställning och det berättar att det finns behov för sådana tillställningar.
Sjömil blev det säkert mycket under kvällens lopp och många mindes säkert varmt någon rolig hamn var fartyget var lite längre. Sedan när temperaturen på S/S Bore var ganska hög så mindes man säkert när det inte fanns luftkonditionering på fartygen men det störde inte takten.
Maten och drycken var god och serveringen var också bra fast största delen av servitörerna var praktikanter.
Vid Ordförandes bord diskuterades hur vi skall fortsätta och vi kom till den slutsatsen att i nästa år ordnas den i Helsingfors och drag ansvaret tar HSF. Efter en snabb förfrågning tycks det finnas så mycket intresse att den ordnas sedan i Helsingfors i slutet av Maj. För det är frågan om en ganska stor tillställning så kan man inte lämna allt på en förenings nacke. Helsingors och Åbo är ändå de stösta föreningarna så dessa förningar kommer nog att ha de största drag ansvaret att ordna tillställningarna.
Stig Sundberg