Captain’s Dinner

Lauantaina, 07.04.2018, järjestettiin jo toiset illalliset Handelsgilletissä. Illallisten nimeksi on annettu Captain’s Dinner, kyseessä on kunnioitus kaikelle sille, nyt jo valitettavasti menneelle, tyylille ja tavoille joita laivojen päälliköt ylläpitivät kulkiessaan maailmalla ja tavatessaan joko kollegoja, agentteja tai eri rahtaajien yhteyshenkilöitä. Eli lyhyesti, on kokoonnuttu hyvän ruoan ja juomien pariin viettämään leppoisaa aikaa. Tällä kertaa meitä oli, arvoisien rouviemme kera, koolla kolmisen kymmentä henkeä. Merkillepantavaa oli, että Turun yhdistyksen puheenjohtaja, Kapteeni Peter Lindberg rouvineen, kunnioitti tilaisuuttamme läsnäolollaan.
Yrjö Kaukiaisen ansiokkaassa kirjassa ”Laiva Toivo Oulu” on kohta jossa Toivon päällikkö kirjeessään laivan omistajille kertoo heidän viettäneen Rangoonin redillä Joulua ja syöneen hyvin 7 muun suomalaisen laivan päällikön kanssa.                    
Me emme olleet Rangoonissa, muuten kuin jutuissamme, mutta hyvin söimme ja joimme, tarjoilu pelasi ja seura oli mitä parhainta. Ilta alkoi Puheenjohtaja, Kapteeni Stig Sundbergin pienellä puheella ja lasillisella kuohuvaa. Tämän jälkeen olikin ohjelma vapaa ja Donator salin täytti iloinen puheensorina ja tarjoilijoitten rivakka touhu. Annokset tulivat reippaasti byssasta ja juomia kaadeltiin vallan kiitettävästi. Kaikki siis hyvin.
Toivottavasti saamme tästä toimivan perinteen ja miksipä emme, olihan tämä jo toinen kerta, viime vuonna oli samoihin aikoihin samanlainen tilaisuus ja sekin todettiin onnistuneeksi. Henkilökohtaisesti totean myös tämän vuotisen tilaisuuden onnistuneeksi ja jään odottelemaan seuraavaa kertaa. Silloin kyllä jätän auton Espooseen!
Terveisin
Lauri Vuorinen
PS. Christian Wennerstrandin ja allekirjoittaneen ottamia kuvia tilaisuudesta löytyy osoitteesta

Linkki illan kuviin

Lisää kuvia mahtuu kyllä mukaan, laittakaa vaan allekirjoittaneelle
På Lördagen 02.07.2018 ordnades redan den andra middagenpå Handelsgillet. Middagens namn har valts till Captains dinner för att respektera det beklagligtvis redan förflutna, stilen och kotymen som fartygens befälhavare höll när de reste ute i världen och mötte kolegor,agenter och befraktnings represetanter. Alltså I korthet vi har sammanträtt runt god mat och dryck för att fira en gemytlig tid. Den här gången var vi med ärade fruar omkring 30 personer. Åbo föreningens ordförande Kapten Peter Lindberg respekterade med fru närvarande vid vår tillställning.
I Yrjö Kaukiaisens bok “Laiva toivo Oulu” finns en punkt där Toivos befälhavare i ett brev till fartygets ägare berättade att de firade jul Rangoons red och hade ätit gott med 7 finska fartygs befälhavare.
Vi var inte i Rangoon, utom i våra berättelser, men fint åt vi och drack och serviteringen fungerade och sällskapet var det bästa. Kvällen började med ordförande Kapten Stig Sundberg lilla ta och en skål med ett glas skummande vin. Efter det här var var det fritt program och Donator salen fylldes av glatt prat och servitörernas snabba rörelser. Portionerna kom snabbt från byssan och dryckern hälldes i glasen med tacksam fart. Allt var väl.
Förhoppningsvis får vi en fungerande tradition, och varför får vi inte, det var ju andra gången redan, senaste år var vid ungefär samma tidpunkt var en liknande tillställning och den var ochså lyckad. Personligt konstaterar jag att tillställningen var lyckad och jag väntar på nästa tillställning. Då lämnar jag nog bilen I Esbo.
Hälsningar
Lauri Vuorinen
Christian Wennerstrands och undertecknads bilder finns på adressen.
Mera bilder ryms med och skicka bara till undertecknad.